Meklēt...

Ļoti labas minūtes

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.6
5 vērtējumi

Kustību mākslinieki Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš kopā ar vizuālajiem māksliniekiem Kristu Dzudzilo un Reini Dzudzilo veido izrādi "Ļoti labas minūtes", domājot par trešo pāri Asju Lācis un Valteru Benjaminu. Šis darbs, atsaucoties Benjamina “Maskavas dienasgrāmatai“, rodas kustību mākslai un vizuālajai mākslai sarunājoties. Abi pāri ir dziļā pārliecībā, ka šīs mākslas formas viena otru papildina un spēj veidot spēcīgu veselumu. Izrāde iecerēta kā sievietes un vīrieša ķermeniska saruna bez vārdiem, kurā abi ir iesprostoti ne tikai savās attiecībās, bet arī sarkanajā kubā, kas iezīmē divu cilvēku neizbēgamo blakuseksistenci, kas ir pilna spēles, absurda, pārpratumu, dusmu, prieka, seksualitātes, ziemas un vasaras.

Izrādes ilgums
1st. 10min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
1. februārī, 2022.

Radošā komanda

Horeogrāfi Elīna Gediņa
Rūdolfs Gediņš
Kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Scenogrāfs Reinis Dzudzilo

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Mākslu simbioze izrādē "Ļoti labas minūtes" rada pārlaicīgu mākslas faktu, kuru katrs var tulkot pats, balstoties pieredzē, zināšanās un emocionālajā stāvoklī.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Izrāde Ļoti labas minūtes ir absolūts oriģināldarbs, kuram skatītājs ir jāsagatavo. No vienas puses, atsvešināta konstrukcija. No otras – aizkustinošs stāsts par mīlestību

satori.lv
satori.lv - Edgars Raginskis

"Ļoti labas minūtes" ir vizuāli tīrs un lakonisks, drosmīgi askētisks un skatītāju domāt un sajust (iz)aicinošs darbs, kas sniedz tiklab intelektuālu gandarījumu, kā arī emocionālu piepildījumu.