Meklēt...

Monstera Deliciosa

Ģertrūdes ielas teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
10 vērtējumi

Mūzikas teātra izrāde.

Izrādē "Monstera Deliciosa" uz skatuves satiekas četras dažādu paaudžu sievietes, kas izdzied vienlaikus savus un citu sieviešu – skolotāju, amatnieču, pensionāru, studenšu un veikalu pārdevēju – stāstus, atklājot neredzamo rūpju darbu, ko ik dienu, kopjot dabu un cilvēku attiecības, veic sievietes mums līdzās. Biezi saaugušajā skaņu ainavā līdzās sadzīvo sabiedriskās tualetes dežurantes ikdienišķās raizes un jaunas ekofeministes rūpes par vidi sev apkārt, vēlme līdzsvarot un stiprināt brīžiem tik trauslās saites, kas vieno un tur mūs kopā.

Izrāde top Ģertrūdes ielas teātrim sadarbojoties ar Paides teātri Igaunijā, producentu kompāniju Real Life Company (EE), kā arī alternatīvo kamermūzikas festivālu "Sansusī", kura ietvaros šogad jau notika izrādes darba procesa prezentācija.

Izrādes ilgums
1st. 10min. (1 cēliens)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
8. novembrī, 2023.

Radošā komanda

Māksliniece Karolīna Poska
Režisora asistente Linda Krūmiņa
Scenogrāfa asistente Signija Joce
Atdzejotāja Anna Auziņa
Režisore Barbara Lehtna
Dramaturģe Linda Krūmiņa
Komponiste Līva Blūma
Libreta autore Barbara Lehtna
Gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko
Mūzikas režisore Lilita Dunska

Atsauksmes

Sarmīte – 9.0

Izrāde rosina domāt un izvērtēt notikumus sev apkārt....Sarežģīts muzikālais materiāls, taču dalībnieces ir lieliski tikušas ar šo grūto uzdevumu galā. Skaistas balsis un interesantas dekorācijas...

0
Linda – 10.0

Izcili. Liels paldies!

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Pašironiski poetizējot sievietes ikdienību, mūzikas teātra izrāde "Monstera Deliciosa" Ģertrūdes ielas teātrī izaug no dokumentāliem dzīvesstāstiem. Te krustojas laikmetu gaitā pakļauto sieviešu un telpaugu "likteņi".

ir.lv
ir.lv - Juta Ance Ķirķis

.. feministiskais piegājiens, kas īstenojas jau simtprocentīgajā sieviešu ansamblī un izrādes tematikā, parādās arī attiecībās ar žanra kanonu — tas tiek interpretēts atbilstoši saturam un darba veidotāju vērtībām un aktualitātēm.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Mūzikas teātra izrāde Monstera Deliciosa savieno sievietes pasauli un augu dzīvi četru sieviešu izdziedātos monologos