Meklēt...

Svešā āda

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.8
74 vērtējumi

“Svešā āda” dramatizējums tapis pēc Daces Rukšānes populārā romāna “Krieva āda” motīviem. Lugas centrā ir divu sieviešu – mātes un meitas – likteņi pēckara okupētajā Liepājā. Stāsts ir par jūtām, kas grauj visus priekštatus. Par sievietes alkām pēc mīlestības, sapņu piepildījuma un laimīgas dzīves. Lai arī abas sievietes veido un būvē savu dzīvi esot viena otrai blakus, viņu dzīves rit paralēli. Emīlija, dzenoties pēc vīrieša mīlestības, nespēj dot mīlestību savai meitai Meldrai. Vienīgais, kas viņas vieno, ir kopīgi noslēpumi un klusēšana. Un aromāti, caur kuriem abas sievietes niansēti izjūt pasauli un laikmetu, kurā dzīvo. Smaržas izgaist un mainās, bet atmiņas un sajūtas paliek. Kā mīlēt, nenodarot pāri savam vistuvākajam cilvēkam? Kā saprasties, ja runāt aizliegts.


Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
22. septembrī, 2023.
14.05
Otrdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Izpārdots
29.05
Trešdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Izpārdots
31.05
Piektdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Izpārdots
11.06
Otrdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Izpārdots
16.06
Svētdiena
14:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Izpārdots

Radošā komanda

Māksliniece Ilze Vītoliņa
Autore Dace Rukšāne
Režisore Inga Krasovska
Gaismu māksliniece Krista Erdmane
Skaņu celiņa autore Zane Dombrovska
Video mākslinieks -8

Atsauksmes

ankod – 10.0

Tik ļoti patika izrāde, ka pēc tās noskatīšanās iestājos bibliotekā rindā uz abām grāmatām

2
Teātrmīle – 10.0

Inese. Satriecoši tuvplāni. Skatītāji jau sen bija pelnījuši Liepājas izcilāko aktrisi redzēt rokas attālumā. Nepàrspējams aktierdarbs - noticēju un redzēju savām acīm, kā aktrise izrādes laikā noveco. Izcili! Bravo. Un paldies.

2
Agnese – 10.0

Ineses Kučinskas performance spēj tik izjusti un dzīvi izvest cauri varones emocijām. Notikumu attīstība dinamiska. Iespējams tieši tas padara izrādi tik aizraujošu.

1
marinciks13@inbox.lv – 10.0

Izcila izrāde par sievietes jūtu pasauli smagajos pēc kara gados. Aktiermeistarības kalngals.

0
Romija – 10.0

Izrāde atsauc atmiņā padomju laikus, kas nebija viegli ierindas latvietim. Tā bija arī mana bērnība, tie bija mani pusaudžu gadi, mana jaunība, ko redzēju, klausoties Ineses Kučinskas tēlotās varones Emīlijas un Agnijas Dreimanes atveidotās meitas Meldras attiecību stāstā. Redzētais bija tik ļoti patiess, tik dzīvelīgs, tik aizkustinošs un reizē graujošs, ka atstāja uz mani neizsakāmi emocionālu iespaidu. Protams, ka vēstījuma pirmajā plānā ir abu sieviešu savstarpējās attiecības un viņu alkas pēc mīlestības un mīļotā vīrieša, vienalga kādas tautības viņš būtu… Taču politiskais fons bija ļoti klātesošs visas izrādes garumā. Izrāde nav tikai stāsts par mīlestību vai ilgām pēc tās. Tas ir vēstījums par manu pilsētu, par latviešiem un viņu dzīvi padomju režīmā, par padomju Liepāju, par Karostu, par krievu virsniekiem, par viņu sievām. Tas ir stāsts par mīlestību, kurai nav tautības, par attiecībām, kuras nav saprotamas pat tuvākajiem. Izrāde ir stāsts par katru latvieti, kam pieskāries padomju rēgs. Kad Emīlija (aktrise Inese Kučinska) klausās sava mīļotā vīrieša sievas sacītajā, ka Vitālijs gājis bojā auto avārijā Maskavā, es nevarēju novērst acis no Ineses rokām. Tās izteica vairāk nekā tukšās, asarām pielietās acis. Katra aktrises ķermeņa šūna pauda izmisumu, sāpes, bēdas un traģiku. Es redzēju, kā “runāja” Ineses pirksti. Izrāde ir emocionāli spēcīga, pārdomas raisoša un atstāj ilgu pēcgaršu, jo ir ļoti aktuāla arī šī brīža ģeopolitiskajā situācijā, dodot kārtējo reizi apstiprinājumu tam, cik svarīgi nosargāt mūsu valstiskumu. Inese Kučinska ir izcila. BRAVO!

0
antrapikele@inbox.lv – 10.0

Izcils sniegums un pārsteigums pat tiem, kas dzīvojuši tajā laikā.

0
nora – 10.0

Loti superīgs trio ,meitenes izcilas nonoasa sakuma lidz beigām

0
Inka – 9.0

Laba grāmata pārtapusi par skaistu izrādi,aizkustina līdz sirds dziļumiem,tikai mazliet par garu

0
Aiga – 10.0

Izcili!

0
kroders.lv
kroders.lv - Atis Rozentāls

Lai arī Meldras tēls ir nozīmīgs un sižetu virzošs, tam ir atšķirīga funkcija izrādē, kuras emocionālais smaguma centrs tomēr ir Emīlija.

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Liepājas teātra izrādē “Svešā āda” fokusā neapšaubāmi izvērsta emocionālā dimensija, ko aktrises nospēlē meistarīgi, sievišķīgi un izjusti.